Arbeidsmiljø og motivasjon


Med Torolf Nordbø, Han Innante, Tor Moen Tønnessen og Sjur.

Dere kan velge mellom følgende temaer eller blande disse:

1 «Arbeidsglede, kommunikasjon, motivasjon og samhandling»

2 «Mental HMS»: Det store rommet med de gode grensene

3 «Humør med inkluderende humor»

4  Livskrisemestring

5  Ulikhet, en trussel eller kilde til synergi?

6  Livets enkle hemmeligheter bak livskunst

 

Gjennom foredrag, humor og visesang arbeider de med å forbedre selvfølelse, selvtillit, motivasjon og arbeidsmiljø!

Torolf Nordbø/Han Innante og Tor Moen Tønnessen/Sjur har et inspirasjonsopplegg for å forbedre livsglede, arbeidsmiljø og motivasjon. De representerer over 30 års erfart arbeidsliv – og nesten like lenge har de brukt humor for å gjøre arbeidsdagen og arbeidsmiljøet bedre for andre (og seg selv).

De har hatt seminarene sine over hele Norge. De tilpasser opplegget i samsvar med deres ønsker. Se bl.a. reportasje i Ukeavisen Ledelse www.ukeavisenledelse.no nr.2, jan 2007.

Om Torolf Nordbø/Han Innante.

Bakgrunn:

1. Utdannet innen personaladministrasjon, pedagogikk og kosthold.

2. Seminarholder innen personalutvikling.

3. Siste 10 år, leder for en småbedrift innen kultur.

4. Arbeidet to år i Oljeboring i Nordsjøen.

5. Tre år på anlegg som jernbinder og stein- og jordarbeider.

6. Ti år i den videregående skolen  og 2 år i div. annen skole.

7. Komiker, visesanger, forfatter.

Best kjent som «Han Innante». Tok først lærerskolen, og har i tillegg mellomfag i norsk og engelsk. Torolf har vært på «Beat for Beat», «Puls» og div. andre program Nrk1 TV. De siste 14 årene har Nordbø vært fulltidsengasjert med humor, musikk og foredrag.

Han har produsert en rekke humorinnslag for NRK Radio og TV. «Han Innante» har gitt ut fire humor-cd-er og tre humor-dvd-er, de fleste i samarbeid med Nrk. Han har turnert i Sør-Norge med suksessrevyene «På Bedringens Rand» og «I to-takt med tiden» som er besøkt av 70 000. For tida turnerer han i Sør-Norge med revyen «Rotfast og Lealaust».

Har gitt ut 2 cd-er som Torolf Nordbø på det Oslo-baserte plateselskaper «Grammofon», den ene bl.a. sammen med Rita Eriksen samt en musikkvideo med henne. Foruten live-opptredener i TV2 og Nrk1 TV har denne låten samt musikkvideoen blitt mye spilt både på Nrk1 TV og TV2. Ny kritikerrost cd kom i 2010. Våren 2007 laget også Nrk1 Tv en musikkvideo med en annen av låtene hans som ble sendt i april 2007 Nrk TVs programserie «Norgeskysten» og på Svensk TV.

Han har også vært med i  Dag Lindebjergs program: «Hvor fartøy flyte kan».  Som «Han Innante» er han bl.a. kjent fra NRK fra Tore Skoglunds: «Du skal høre mye», «SommerDag» med  Dag Lindebjerg og humoristiske innslag for P1 og P2.

Ellers har han jobbet som konfransier, seminarholder, visesanger og komiker i 19 år, de siste 13 årene på fulltid.

 

Om Tor Moen Tønnessen/Sjur Oppfinneren.

57 år. Tønnesen er forfatter, foredragsholder og musiker. Skagerak forlag har nettopp gitt ut boka hans; «Venn med livet» Det er ei bok om selvutvikling, lederutvikling, arbeidsmiljø og relasjonsetikk. Har har brei erfaring innen ledertrening, lederstøtte, organisasjonsutvikling og coaching. Han driver i tillegg med krisehåndtering og undervisning av personell innen skole, barnehage og psykisk helsevern. Han opptrer ofte under sitt alter ego, Sjur Oppfinnar, en humorfigur i Han Innantes revyer.

 

Referanser på seminar:

Noen av de flere hundre firmaene og organisasjonene de har hatt sine seminar for:
Stillasentreprenørenes forening, Bergen
Esso Norge, Fredrikstad
Helse og Sosiladep. Oslo
Statoil,  over 50 jobber onshore og offshore
LO
Fagforbundet
Maskinentreprenørenes Landsforb. Tromsø
NSB Persontog, Asker
Hafnor as Kristiansand
Norsk Trevarefabrikkers Landsf. Oslo
Grilstad as, Stranda Sunnmøre
Høyres landsmøte, Haugesund
Akershus Energi, Akershus
Wersland-heckneby, Kristiansand
FMC Biopolymar, Haugesund
BP, Nordsjøen
DNB
Sparbanken Vest
Fagforeningen Lederne Seminar København
Aker Solution, Stord
ABB, Robotics
Cetecq Engineering as Kvinesdal
Nutreco as
Sparebank 1 Sr-bank
SUS
Kvaerner Stord
Actavis Norway as Mandal

 

Noen referanser ang. både HMS-seminar og underholdning.

Fra samling for Maskin-entreprenørenes Forbund avd. Norland, Svolvær 2011Tusen takk for god og flott underholdning og et tankevekkende foredrag.Kombinasjonen med underholdning og temaet Mental HMS var noe som traff rett i hjertet og sjela.Alvorlige temaer som preger hverdagen til de fleste ble tatt opp på en flott måte og var nok en tankevekker for flere.Igjen, tusen takk for påfyll, god underholdning og flotte later. Jeg kunne skrevet 2 bøker om positiv omtale.
-Tone Mack, Regionsekretær MEFMaskinentreprenørenes Landforbund, Region Nord

Samling for rederier på Vestlandet , Solstrand Hotell, Os, 2011. Har snakket med flere av de som var med på seminaret på Solstrand Hotell, Os. Alle har gitt positiv tilbakemelding. Kombinasjonen med humor og alvor var midt i blinken. Denne form for underholdning/foredrag passer godt i vår maritime bransje.
-Øyvind Bårdsen
daglig leder
Maritimt Opplæringskontor Sør/Vest

Seminar for Fagforbundet Møre og Romsdal, Molde.
Hei og takk for en fin dag med fokus på etikk og arbeidsglede.De 140 deltagerne fra Fagforbundet fikk oppleve en annerledes og lærerik dag i Molde den 28. oktober -08. Torolf Nordbø og Tor Moen Tønnesen holdt forsamlingen i ånde gjennom hele dagen ved å bruke både alvor og skjemt om temaet etikk og arbeidsglede, «mental HMS». Her gikk det på en veksling mellom skråblikk på verden gjennom sine spesielle briller, og ved å ha fokus på det seriøse og faglige. Det var mange tankevekkende og meningsfulle poeng i underholdningen.Dette var absolutt en annerledes dag og et fint avbrekk for å få påfyll både med ord og tanker om blant annet samarbeid og hvordan vi behandler hverandre.
-Britt Silseth, Fagforbundet Møre og Romsdal,seksjonsleder,kontor og administrasjon

«Med ny organisasjon og ny leder hadde vi behov for å bli kjent, se på årets mål og oppgaver, og ikke minst få alle medarbeiderne til å forstå at de alle er viktige bidragsytere. Vi valgte å arrangere en samling hvor mye av tiden ble brukt til innslaget fra Han Innante. En flott blanding av alvor og skjemt som ga oss mange refleksjoner og gode opplevelser.»
-Anne Selvig, Sektorleder i GBS FMS i StatoilHydro.

SEMINAR på Hovden for Kristiansandsfirmaet HafnorDet var flott underholdning og fint seminar.Samtidig er det flere tankevekkere og meningsfulle poeng i underholdningen.Seminaret var meningsfullt og nyttig. Jeg anbefaler det gjerne for andre.
-Vidar Lie, AS Hafnor, Administrerende leder, Kristiansand, ,

Landskonferanse Bergen: Hei, takk for knakende bra underholdning.Dette var trim for lattermusklene.
-MARIANNE GUSSIÅS, Stillasentreprenørenes Forening (SEF).

Med slåande replikkar og fengjande musikk var opplegget underhaldane og gav ny energi på slutten av dagen. Det var god balansen mellom det underhaldande og det seriøse. Denne kombinasjonen vil garantert vera aktuell for fleire innanfor næringslivet.
-Åshild Baldersheim, StatoilHydro,Plan og Koordinator.

Seminar: København og Svolvær, 2011. Organisasjonen Lederne har hatt fornøyelsen av å engasjere Torolf Nordbø og makker Geir Normark på flere av våre seminarer. Torolf er ikke bare komiker og musiker på høyt nivå, men han byr også mye på seg selv ved å trekke fram egne livserfaringer i foredrag og sketsjer. Kontakten med Torolf har vært en udelt positiv opplevelse. Det er derfor en glede å kunne anbefale Torolf Nordbø overfor andre organisasjoner og bedrifter.
-Tor Hæhre, Nestleder, Fagforeningen Lederne, Seminar, Nordsjøen, Oseberg Sør.

Etter anbefalinger fikk vi tak i «Han Innante» for å underholde oss i julen på Oseberg Sør, og det ble suksess ! Vi fikk kun positive tilbakemeldinger. De opptrådte svært profesjonelt og holdt høy kvalitet på underholdningen. Han hadde også et lite HMS-foredrag om ”mental helse”. Dette var så fengende og bra at vi har valgt å hyre inn Torolf for å få fullversjonen av HMS-foredraget på forpleining sine avdelingsamlinger i mai07.
-Dag Skuseth, Forpleiningsleder, Statoil/Hydro Drift, SEMINAR Oseberg Sør, NORDSJØEN

Seminar Akershus Energi, AkershusAkershus Energi AS har i flere år hatt tradisjon for å arrangere HMS dager for ansatte hvor det settes søkelys på ulike utfordringer som vi står ovenfor. Som ansvarlig for uka var jeg på utkikk etter en kombinasjon av humor og seriøsitet da jeg plutselig kom over informasjon om «Han Innante». For å gjøre arrangementet litt enklere for meg selv ble det gjort avtale om et todagers opplegg med Torolf Nordbø – Og for en suksess!!!!Dette var virkelig noe som kan anbefales til alle som ønsker faglig påfyll og samtidig få trimmet lattermusklene. Et genialt konsept! Torolf Nordbø fremstår som et medmenneske som du gjerne kan sette deg ned å prate med om det meste – samtidig kan du også sitte i en stor sal og lytte de ”humoristiske perlene som ruller ut av sekken”.Skal dere ha tema innenfor arbeidsmiljø, HMS, sikkerhet, samarbeid, kommunikasjon, humor og sikkert mye mer; Dette er mannen – kan anbefales på det varmeste – Dette blir suksess uansett publikum!
-Terje Busk, HMS Sjef, Akershus Energi

Seminar i Asker for NSB.Med ellevill humor og relasjonsetikk bidro Torolf Nordbø og Tor Moen Tønnesen til å gjøre NSBs ledersamling i Asker i juni 2005 til et meget motiverende arrangement.
-Preben Colstrup,Informasjonssjef, NSB Persontog,Oslo.

Takk en flott underholdning og seminar! Underholdninga er helt på topp. Vi kjenner alle en slik ungkar fra de indre fjordarmene, så latteren kommer helt av seg selv!Latteren gjør det hele uformelt, og vi lytter veldig konsentrert når arbeidslivsseminaret starter. Denne delen var mer alvorlig, men også her kom humoren inn og gjorde oss åpne for innholdet.Totalt sett en flott dag, som alle arbeidstakere burde få med seg.
-Sigrun Torrisen, LO Stat distriktssekretær for Rogaland og Agder.

Under Fretex sitt 100 årsjubileum i Oslo 2005 hadde Torolf Nordbø og Tor Moen Tønnessen både humor og seminar for ansatte fra hele landet.
Humorinnslaget på jubileumsfesten var svært vellykket, og kombinasjonen av lun og fin humor og framføring av sanger på høyt musikalsk nivå ble veldig godt mottatt av de 400 gjestene som var tilstede i Oslo Kongressenter. Dagen etter hadde de seminar over tre timer, hvor våre ansatte, samt ledere og representanter fra mer enn 20 andre attføringsbedrifter, var til stede.
Seminaret inneholdt mange humoristiske og musikalske innslag. Samtidig var temaet både tankevekkende, alvorlig og svært relevant for den forsamlingen, og den totale presentasjonen og opplevelsen
for deltagerne har det vært utelukkende svært gode tilbakemeldinger på. Fretex er veldig fornøyde med jobben som ble gjort, og dette anbefales varmt til andre bedrifter og organisasjoner.
-Thor Fjellvang Konsernsjef, Fretex i Norge, SEMINAR i OSLO

Seminar Geiranger for Ansatte I Helsesektoren Ørsta kommune.Samla godt inntrykk , god balanse mellom humor og alvor . Godt val av karakterar for å framstille budskapen, mange morsomme og slåand poeng.Sang , imitasjon var veldig bra, fin musikk og flott musikkquiz som skapte engasjement.
-Toril Boska Bjørke, rådgjevar Ørsta kommuneTrevaredagene 2011, på Gardermoen.

Vi vil takke for at dere bidro til å gjøre vårt arrangement vellykket.Kombinasjonen av seriøst foredrag, og humoristisk opptreden ga svært god tilbakemelding på evalueringen fra deltakerne.
-Ivar H. Hansen, Daglig leder,Norske Trevarefabrikkers Landsforbund

Hele personalgruppen var svært fornøyd med HMS kurset deres. Det var et interessant HMS kurs på en original og morsom måte. Kan anbefales til andre firma.-Elisabeth Lund, Uni-K AS, Personal-leder YHLærerikt og humoristisk.- Rolf Pedersen, Banksjef, Skudenes og Åkra Sparebank, SEMINAR på STORD
Team-building, Mandal for Actavis Vennesla. Som siste innslag i vårt team-building program i Mandal, holdt Han Innante seminar med humorinnslag. Og noe som man kanskje skulle tro var en utakknemlig oppgave som «siste taler», viste seg å være et humørfyllt bombenedslag som holdt oss mer enn våkne en hel dag! God blanding av humor og alvor gjorde dagen til en minnerik opplevelse, og selv om humoren nok var det vi husker best, ga seminaret også grunn til ettertanke. Dette gjør vi gjerne igjen! -04.08
-Per Turnes, Adm. direktørActavis Norway AS, Norgesplaster, Vennesla.

Heimdal Gassenter hadde gleden av å ha «Han innante» og Sjur som underholdning 17. mai.Det ble en lystig stund med mye latter.
Vi hadde også 18. mai Mental HMS, her var det en flott kombinasjon av humor og alvor. Det vil si vi fikk mange ord til ettertanke. Hjertlig velkommen igjen.
-Lars Kåre Sæbø, Forpleiningsleder Hydro Drift, SEMINAR HEIMDAL i NORDSJØEN

På vår HMS dag hadde vi bestilt besøk fra Han Innante & Co som med humor og varme underholdt oss i tre strake timer.Vi lo og lyttet om hverandre alt ettersom figurene på scenen vekslet fra Brakvald & Co til Tønnesen og Nordbø.Vi fikk mange herlige opplevelser med lått og løye og noen interessante innspill fra virkeligheten som ga rom for ettertanke. Har bare fått positive tilbakemeldinger på dagen og innholdet. Kan på det varmeste anbefales som et innspill i HMS arbeidet.
-Ann-Sophi Dahle, KS-HMS leder IOS Offshore

Takk for at dere var med på å gjøre vår «lagåndsamling» til en ubetinget suksess. Brakkvald hadde en svært underholdene forestilling sammen med «kammeratt» Sjur på kvelden, og vi satte også stor pris på seminaret med Torolf Nordbø og Tor Moen Tønnesen påfølgende dag. Temaet ble presentert med en flott blanding av alvor og skjemt, og jeg har bare hørt godord fra mine medarbeidere. Anbefales-
Svein Erik Fylkesnes, PGM, PMO, Aibel
Seminaret er ei fin blanding av alvor og skjemt. Nordbø og Tønnessen greier gjennom sitt opplegg med musikk, humor og fagleg stoff, å visualisera kor viktig samspel og trivnad er i ei verksemd. Me fekk ei helgesamling med mykje latter, men også gode innspel til ettertanke. Vår helgesamling vart mykje meir enn me forventa! Må opplevast!
-Gunnar Bjørk, Marknadskonsulent, Sparebanken Vest – Sunnhordland.SEMINAR i ROSENDAL, HORDALAND

Vi brukte «I grenseland» da vi hadde møte for våre controllere og HR-ledere i Norge. Seminaret deres hadde en kjempefin blanding av god underholdning og faglig påfyll.
-Reidun M Erland,(seniorkonsulent),ABB Robotics.

”I grenseland” var prikken over i’en i vårt kommunikasjonskurs. Både ledelse og ansatte var storfornøyd både når det gjaldt det faglige og det humoristiske.
-Monica Hovda Madsen, HR-lederFMC-Biopolymar, SEMINAR i HAUGESUND.

Det var et veldig engasjerende foredrag. Det ble holdt i en fin og behagelig tone, der temaer som gi støtte, si fra og få støtte ble belyst på en veldig fin måte.Kombinasjonen med humor og alvor var svært god og gjorde det hele til noen fine timer, som vi alle følte at vi hadde godt utbytte av. Kan anbefales!
-Arild Ferkingstad, Salgssjef,Proserv AS

Ang. seminaret deres i forbindelse med HMS-seminaret vårt høsten 2005:
Jeg vil bare si at vi var svært tilfreds med forestillingen.
Den traff spikeren på hodet! Alle tilbakemeldinger har vært positive.
En god latter forlenger livet.
-Pål T Endesen, HMS og Personal- koord.,Hydro Karmøy Rolling Mill. KARMØY

Når det gjelder foredraget som dere holdt fikk vi mye tilbakemelding om at dette var meget positivt. Kombinasjonen av humor og alvor slo meget godt an. Summa Summarum var tilbakemeldingene fra foredraget meget bra, egentlig det beste mente vel flesteparten av deltagerne-Underholdningen om kvelden var kort og godt en «braksuksess», til og med Amerikanerne lo så de grein I det hele tatt en kanon-bra opplevelse å minnes for alle. Det hermes, snakkes og reflekteres fremdeles i gangene etter denne forestillingen, så all ære og en stor takk til alle dere som deltok i denne forestillingen fra oss i Boreavdelingen til Conocophillips.
-Øyvind Sangedal,Snr.Drilling Supervisor 2, Conoco Phillips

Dette seminaret var midt i blinken for oss. Vårt distrikt strekker seg fra Haugesund i vest til Skien i øst, og da kan da ofte være vanskelig å finne humor som passer for alle. Men dette gikk rett hjem hos våre ansatte, enkelte synes poengene kom så tett at det var vanskelig å ta seg inn igjen før lattermusklene igjen fikk seg en ny omgang. Den seriøse delen var en fin avveksling og tilbakemeldingen fra de ansatte var at denne sekvensen ga grunnlag for refleksjoner. Da er hensikten oppnådd.
-Rolf Guttormsen Markedsrådgiver Distr. Sør DnB NOR Bank, POSTBANKEN

Vi engasjerte «Han Innante» til vår årlige Vernekonferanse. Tilbakemeldingene fra deltagerne var udelt positive. Vi benyttet dem i to seanser, den ene var et kort underholdningsinnslag under middagen på kvelden 1.dag. Dagen etter hadde vi både humor og faglig tyngde rundt temaet «mental HMS». Humoren er fantastisk, og det var også mye nyttig i den faglige delen. Undertegnede kan underskrive på at «han innante» satte en spiss på konferansen.
-Øyvind Jonassen, Esso NorgeKoordinerende Hovedverneombud

Flott underholdning som trekker hardt på smilebåndet både hos den yngre og eldre garden! Musikkquizen fikk fram konkurranseinstinktet på selv de mest beskjedne. Kan sterkt anbefale en morsom aften med Han Innante.
-Keilih Nyback, Fagleder FjørfeFelleskjøpet Rogaland Agder

Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger fra deltakere.Flott kombinasjon av humor og et vanskelig, men svært viktig faglig tema. Foredraget er med på å gjøre det lettere å forstå og snakke om det viktige samspillet mellom menneskene på en arbeidsplasss. Enkle humoristiske
eksempler gjør vanskelige «teoretiske» tema enkle å forstå.
-Bjarte Sævareid, Manager Nutreco, Fish Trials Station – Lerang

Vi har fått gleden av å være med på Vi hadde stor glee og nytte av «Seminar i Grenseland» («Mental HMS»). Seminaret er annerledes enn mye annet som finnes, og gav god mulighet for ettertanke og refleksjon.
-Nina S. Jakobsen SR1-Forvaltning,

I en hektisk og travel hverdag var det godt å ta et avbrekke og få påfyll med ord og tanker om samarbeid og hvordan vi behandler hverandre. Det gjorde godt å få løftet stemningen med besøk av den lune humoren til Han Innante og Sjur, og de eminente herrene Torolf og Tor.
-Olaf Grødem, Aker Kværner Elektro.

Må takke for et kjempebra foredrag og show på HMS-konferansen! Jeg var usikker på om 1,5 timer i strekk var mye på slutten av dagen, men den tiden gikk jo som det suste, og heller altfor fort. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger i etterkant, og er strålende fornøyd med dagen.
-Caroline Henriksen, Haugaland HMS

Utviklingsavdelingen i WM-data gjennomførte et 2 dagers seminar i november 2007. Agendaen bestod i hovedsak av IT-faglige emner i tillegg til at ”Han Innante og Sjur” bidrog med sitt program for ca 40 ansatte. En blanding av alvor og humor fikk frem både en god latter samt tankevekkende poeng som er nyttig å ta meg seg i dagliglivet. Dette seminaret kan absolutt anbefales!
-Rolf Erik Svanberg, Ressursjef WM-data

Kvelden var for Ceteq Engineering sine ansatte en svært positiv opplevelse. Vi lo så vi nesten ville kveles for poengene er så gode, men kanskje óg fordi vi kjente oss selv litt igjen i disse. I den såkalt alvorlige delen av kvelden hvor vi ble undervist om arbeidsmiljøet, så opplevdes dette utrolig lærerikt og engasjerende. Vi opplevde kvelden veldig informativ og at noen av poengene rett og slett blir bedre med tiden. Seks måneder senere er den kvelden sammen med Han Innante og Tønnesen like verdifull for oss, dette kan vi anbefale på det varmeste!
-Solfrid Selvåg Bond,Daglig lederCeteq Engineering AS

Vi var veldig fornøyde med seminaret deres. Både den seriøse delen og ikkje minst humorsida. Dere har et stort poeng med å kombinere seriøsitet og humor. Ellers hørte jeg bare godord fra tilhørerene på deres seminar. Det kan være aktuelt å ta opp tråden senere som oppfølgingsseminar.
-Terje Nysted, Rådmann, Forsand Kommune

SK Vedavåg Karmøy inviterte alle sponsorer og tillitsvalgte i sportsklubben til en fellessamling med «Han innante» og seminaret arbeidsmiljø og motivasjon. Vi synes opplegget var veldig bra. Det var en god kombinasjon av en faglig del og en humoristisk del. Humoren som blir brukt i opplegget slo veldig godt an hos de tilhørende. I den faglige delen ble vi påminnet om viktige motivasjonsfaktorer. Vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra våre sponsorer at dette var et positivt tiltak. Anbefaler andre organisasjoner; lag en slik samling.
-Nils Ole Svela,Daglig leder, SK Vedavåg.

Vi takker samtidig for samarbeidet, og opplegget deres på kursdagen 9. november 2007 med tema: «Arbeidsmiljø & Motivasjon». Det var en kjempekjekk dag og vi har hatt mange gode tilbakemeldinger fra våre kunder.
-Marit T. Rørtvedt, SAMKO, HMS-Seminar.

 

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.